The North

THE NORTHEfter en lang række koncerter,som afsluttes med en stor koncert ved indvielsen af Øresundsbroen i 2000, hvor bandet spillede i 107 meters højde, mens akrobater sprang og dansede på broens wires, fik bandet en spændende opgave med at skrive musik til filmen ” På vej til Mars”, som var den første danske produceret IMAX film, 2005. Det blev til en flot koncert i Københavns Planetarium under sole, planeter og stjerner. Musikken til filmen blev senere udgivet på div. Wellness og No stress albums udgivet af NTC.


De følgende år koncentrerede de tre medlemmer af bandet sig fortrinsvis om diverse solo karrierer. Peter Brander om sit nye Media Sound studio, og 3 solo albums under eget navn. Kim Skovbye koncentrede sig om sin karriere som harpespiller, Storyteller, og indspillede en lang række solo albums, hvoraf de tre Tolkien albums for alvor satte musikken på verdenskortet. Klaus Schønning koncentrerede sig om sit hjemmestudie hvor han indspiller og udgiver diverse albums i eget navn.


Musikbranchen er i opløsning, den digitale verden banker på, og de store selskaber går en hård tid i møde. Der er ikke længere råd til store produktioner,

a la The North, og gruppen mister sin kontrakt med Warner.

Men ukrudt forgår ikke så let, musikken kan ingen stoppe, og The North arbejder

lejlighedsvis sammen og skriver ny musik. Det bliver til et par enkelte koncerter i Amager bio, den ene sammen med det legendariske band Procul Harum.


Men tiden og publikum er ikke i Classic Rock's favør, mismodet spreder sig, og Klaus Schønning forlader gruppen, ønsker ikke længere at optræde live, men forbliver som studiemusiker og god ven, som det kan høres på adskillige tracks på det nye album.


I 2009 får Kim Skovbye og Peter Brander via deres gode ven Michael Falch, en spændende opgave. En meditations og afslapnings CD, bestilt af Tjele, til daglig brug på deres centre landet over.


CD'en ” From the Heart” ,udgives af Fønixmusik og sælger godt.


Opmuntret af den fine modtagelse, går Peter og Kim i gang med at rydde op i arkiverne. Her finder de sange, instrumentals etc., og beslutter sig for at færdiggøre eller genindspille de mange demoer fra The North. Stilen er stadig den samme symfoniske Rock med et Keltisk touch.


I foråret 2013 står bandet endelig med en færdig Master klar til udgivelse.Titlen er ”ILLUSIONS ”, og udgives af Target Records den 14. oktober 2013.


….......Spørger man bandet , ” hvorfor gør i det ? - det er trods alt 13 år siden i lavede den sidste The North CD ” - får man svaret ”ILLUSIONER”.